Što znači Albion?

S obzirom da je Albion obrt specijaliziran za usluge pisanog i usmenog prevođenja s engleskog i na engleski jezik, ime se gotovo samo nametnulo s obzirom da je to najstarije poznato ime Britanskog otočja.

Albion, prastaro ime britanskih otoka, zabilježeno je kod Plinija Starijega.
Ime bi moglo dolaziti od predindoeuropskoga korijena alb: planina, ili je možda keltskoga podrijetla, srodno s lat. albus: bijel.

Rimljani su ga tumačili kao da potječe od bijelih, vapnenačkih stijena Dovera. Albion se kroz povijest, umjetnost i kulturu spominje u mnogim djelima kao referenca na Englesku ili pak kao mistično ili utopijsko mjesto. Pojam se često upotrebljavao u lijepoj književnosti XIX. st.

Ȁlbiōn, m*

  1. pov. geogr. stari keltski naziv za otok Britaniju
  2. pren. pol. metafora za Englesku, potom za Veliku Britaniju

Što Albion znači za Vas?

Ukratko - kvalitetu, profesionalnost i pristupačnost!

Albion Vam nudi pisano prevođenje s ili bez ovjere sudskog tumača te usmeno prevođenje koje uključuje simultano, konsekutivno i chuchotage (simultano prevođenje šaptanjem ili tihim govorom). Naši su prevoditelji visoko kvalificirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u raznim područjima te možete biti sigurni da su Vaši prijevodi u sigurnim rukama, bez obzira na vrstu posla kojom se bavite.

Albion vodi Zana Šaškin, mag. povijesti umjetnosti i engleskog jezika i književnosti te stalni sudski tumač za engleski jezik s dugogodišnjim iskustvom na području pismenog i usmenog prevođenja na projektima Europske unije te u suradnji s mnogim gospodarskim subjektima i kulturno-umjetničkim institucijama u Hrvatskoj.  

Vaš posao plod je Vašeg dugogodišnjeg truda i rada te želite biti sigurni da svaki njegov aspekt odražava odgovarajuću razinu profesionalnosti i kvalitete. Stoga se podrazumijeva da ni komunikaciju na stranom jeziku ne želite prepustiti bilo kome jer o tome ovisi ugled Vašeg poduzeća, uspješnost poslovanja, kao i Vaš vlastiti integritet i stručnost.

Tu u priču dolazimo mi – Albion, obrt za prevoditeljske uslugekojemu s punim povjerenjem možete prepustiti sve elemente Vašeg poslovanja kojima je potreban prijevod s i na engleski jezik. Naša je misija svim poduzećima, projektima i privatnim osobama omogućiti kvalitetne prijevodeolakšati poslovanje i komunikaciju sa stranim partnerima te uvijek biti na usluzi našim klijentima, bilo da se radi o ad hoc asistenciji ili dugoročnoj suradnji.

CJENIK USLUGA

Saznajte cijenu prijevoda koji Vam je potreban, bez obaveze.

Naš tim odgovorit će Vam unutar 24 sata.

Ne dopustite da jezična barijera bude prepreka Vašoj uspješnosti jer mi smo tu za Vas! Obratite nam se s povjerenjem.